Je clip-in extensions wassen met shampoo: welke is het beste?

Yes, je hebt de perfecte 100% human clip-in extensions gevonden, een aantal keer gedragen en misschien zelfs gestyled. Ideaal! En dan.. net als je eigen haar kan het zijn dat je extensions snakken naar een verzorgende wasbeurt. Welke shampoo en conditioner kan je het beste gebruiken? Met onze favo verzorgingsproducten bescherm en voed je je haar én ruikt het weer lekker fris!

extensions wassenWas je hair extensions niet te vaak
Als eerste is het belangrijk dat je je extensions niet te vaak wast. Zascha hair extensions hebben van nature een donkere kleur (Indian hair), dus in de fabriek krijgen ze een intensieve verfbewerking. Hierdoor hebben je clip-ins extra liefde en aandacht nodig, een goede verzorging is daarom erg belangrijk. Was je extensions dan ook alleen wanneer het echt nodig is, dan gaan ze het langst mee. Hoe vaak je ze ‘moet’ wassen is uiteraard afhankelijk van hoe intensief en frequent je ze gebruikt. Hebben je extensions een onfrisse geur en wil je ze een wasbeurt besparen? Hang ze dan (eerst) buiten zodat ze kunnen ‘luchten’ en ze weer heerlijk fris ruiken.

 


Tip:
Was je hair extensions alleen wanneer het echt nodig is, dan gaan ze het langst mee.

 

Shampoo en conditioner met extra verzorging
Toch echt toe aan het wassen van je extensions? Kies bij voorkeur voor verzorgende producten die het haar extra voeding en bescherming geven. We raden je shampoos en conditioners voor geverfd of beschadigd haar of producten met Arganolie aan. Het liefst zonder sulfaten en parabenen. En het beste gebruik je na het wassen met shampoo een conditioner en eventueel een serum en/of masker zodat je haar sterk en zacht blijft.

Tip: Gebruik verzorgingsproducten die je extensions extra voeding en bescherming geven zoals shampoos en conditioners voor geverfd of beschadigd haar of producten met Arganolie (zonder sulfaten en parabenen).

 

Shampoo hair extensions

Fijne verzorgingsproducten voor elk budget
Heb je geld (over) voor een duurder product of heb je een klein budget? Hier onze favoriete merken in drie verschillende prijsklasses:

  • De smoothing lijn of de moisture repair lijn van Morrocanoil: Dit fijne merk heeft dure producten, maar zijn wel het allerbeste voor je extensions. Zo bevat de Morrocanoil Smoothing Shampoo Argan Olie en reinigt het pluizend en onhandelbaar haar met als resultaat: zachter en glanzend haar met een heerlijke geur. Je betaalt € 24,80 voor 205 ml. De Moisture Repair Shampoo heeft een milde formule en is veilig voor gekleurd haar.  De Morrocanoil Smoothing Conditioner kost € 27,80 voor 250 ml.
  • Biosilk Silk Therapy: De diepverzorgende Biosilk shampoo en conditioner maken je haar niet alleen glanzend en ultra zacht, maar bevat ook UV-filters. De shampoo is bovendien vrij van siliconen. Prijs voor 207 ml: € 14,90. Voor een set betaal je nu € 30,08 voor 355 ml per fles.

Van bovengenoemde shampoos is ook een kleinere verpakking verkrijgbaar om uit te proberen.

  • Aussie Repair Miracle: Deze wonderbaarlijk herstellende shampoo met Australische macadamia-, jojoba- en avocado-olie is onze aanrader voor een wat kleiner budget. Elk type rebels haar verandert van droog en beschadigd in glanzende en makkelijk te stylen lokken. En ook nog eens een fijne geur! Verkrijgbaar bij Kruidvat, 300 ml voor € 6,99 (vaak in de aanbieding 1+1). Voor de hydraterende Aussie Repair Mircale Conditioner betaal je € 7,05 voor 250 ml.
  • MOHI: Deze verzorgingslijn/ repair lijn is op natuurlijke basis, én heel belangrijk: niet getest op dieren. Sinds kort is deze bij ons verkrijgbaar in de webshop in twee verschillende hoeveelheden. Namelijk 300 ML voor €16,00 en 50 ML. Voor optimaal resultaat kun je MOHI Conditioner, verzorgingsmasker, of MOHI Argan olie gebruiken.

Je clip-in extensions wassen met shampoo: welke is het beste? - clip in extensions  shampoo clip-in extensions  moroccanoil shampoo

Was ze! Welke shampoo en conditioner vind jij het fijnst? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.