Clip-in Guide

Hoe moet je de clip in extensions inzetten? Wij leggen je het stap voor stap uit! En vind je het dan nog steeds lastig? Bekijk dan de filmpjes onderaan dit artikel of lees de tips van Fleur! Over het algemeen werk je van smal naar breed en van onder naar boven, maar het hangt ook af van je kapsel en wat jij prettig vindt om te dragen. Oefen in het begin even en kijk wat voor jou het beste werkt!

clip in guide stap 1

Je begint met het maken van een scheiding. De eerste zet je ongeveer 3 cm vanaf de onderkant van je nek. Zet de rest van je haar vervolgens vast met clips zodat dit niet in de weg zit.

Voor extra stevigheid kan je ervoor kiezen om je haar bij de aanzet wat te touperen. De clipjes van Zascha zijn hebben siliconen strips zodat ze super goed blijven zitten, dus dit is niet perse nodig! Tenzij je natuurlijk een wilde avond verwacht en op safe wil spelen;)

clip in guide stap 2

Zet de matjes nu van smal (10cm) naar breed (20-25cm) en werk daarbij van onder naar boven. De kleinste clipjes (5cm) gebruik je aan de zijkanten van je hoofd als opvulling. Wil je juist aan de zijkanten wat extra opvulling? Dan kun je er ook voor kiezen om de matjes van 10cm aan de zijkanten te  zetten en onderaan in het midden te beginnen met de 15cm matjes.

clip in guide stap 3

Zet de matjes zo dicht mogelijk tegen de scheiding aan. Om je extensions goed te laten blenden met je eigen haar raden we aan je set in model te (laten) knippen zodat het mooi aansluit met je eigen haar. Daarnaast kan je het haar krullen met een krultang of krulset, ook dit zorgt voor een mooie en natuurlijke overloop.

clip in guide stap 4

Et Voila! GO & shine met je super volle bos (lange) haar!

Extra inspiratie nodig? Bekijk deze video van Sunseeree waarin ze laat zien hoe je de Zascha extensions in clipt!

Fleur van Passievrouwen heeft een handige tutorial geschreven voor hoe je het beste je clip-ins in kan zetten wanneer je dik haar hebt! Fleur draagt de Exclusive set van 50cm in Medium Brown.

Fleur: Ik heb mijzelf even verdiept in hoe je de clip-in extensions het beste in kunt doen. Marlieke van Zascha is in een aantal filmpjes op Youtube te zien, dus ook die heb ik even bekeken. Uiteindelijk heb ik voor de volgende methode gekozen, omdat deze het beste paste bij mijn dikke, korte haar.

Zoals je kunt zien maak ik eerst vlechtjes van mijn onderste laag en deze maak ik vast met schuifspeldjes. Dit is omdat je die plukjes anders op het einde aan de voorkant kunt zien. Daarna heb ik de extensions er in gezet.

clip in extensions inzetten

De twee extensions die ‘buiten’ het hoofd vallen, zitten aan de zijkant van mijn hoofd (zo ver mogelijk naar voren). Links heb ik meer haar, door mijn schuine scheiding, dus daarom zit daar een extension van twee clipjes en rechts maar een enkele.

Tips voor het indoen van de haarextensions:

– Plaats de clipjes zo dicht mogelijk tegen de rand van je haar, zodat alles bedekt is.
– Zorg dat je genoeg extensions hebt voor je hele haar. Voor dik haar heb je meer nodig van voor dun haar en als je alleen een verdikking van je haar wil, heb je minder nodig dan voor een verlening.
– Met krullen valt de scheiding tussen je eigen haar en de extensions minder op. De extensions kun je gewoon krullen en zullen er pas bij het wassen van de extensions uit gaan.
– Probeer ongeveer een centimeter tussen elke strook van extensions te laten, zo wordt je hele hoofd goed gevuld.
– Zorg ervoor dat de kleur van de extensions matcht met je eigen haar kleur!

6 reacties op “Clip-in Guide

 1. Ivana zegt:

  Hoi Marijke ik ben gaan rondkijken op jou site omdat ik op zoek ben naar clip ins. Ik zou graag een lange verlenging willen en vroeg me af moet ik dan de set van 65 cm hebben? Want bij de beschrijving snapte ik het niet helemaal er stond 1×20 2x 15 en 2×5 zoiets maar ik zag nergens 65 staan haha domme vraag misschien. En ik zou die van 120 gram gaan bestellen, maar vraag me af of het niet heel dun is dan? Ik hoop dat ik iets van je hoor en dan ga ik hopelijk snel t haar bestellen groetjes Ivana

  • Zascha Hair zegt:

   Hoi Ivana! Helemaal geen domme vraag hoor:) De afmetingen die je noemt zijn de breedte van de banen, de lengte is altijd hetzelfde (dus 65cm). De Classic set van 120 gram is prima wanneer je zelf dun of weinig haar hebt. Wanneer je normaal tot dik haar hebt raad ik je de set van 220 gram aan. Hopelijk heb ik je hiermee voldoende geholpen, mocht je nog meer vragen hebben dan hoor ik het graag! Liefs Marlieke

  • melfrink zegt:

   Dag Hermien, dat kan zeker! We raden je aan dan de clipjes voor aan de zijkanten niet te gebruiken, dan kun je een mooie staart maken. Mocht je meer willen weten mail me dan gerust even!

 2. Loesje zegt:

  Bedankt voor de snelle levering ? ( donderdagavond besteld vanuit België en zaterdagmiddag al in huis )
  De clip ins zitten super en het haar is ook van super kwaliteit, ben zeer tevreden met de set…

 3. Anna zegt:

  Hallo,
  Hoe kan ik mijn adresgegevens aanpassen? Wij zijn verhuisd en ik wil graag een nieuwe bestelling plaatsen maar het lukt me niet om mijn nieuwe adres in mijn account te verwerken.
  B.v.d. Voor je reactie. Groetjes, Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *