Let op, door de grote drukte bij PostNL kan het zijn dat je pakketje wat langer onderweg is dan normaal. Voorkom teleurstelling en bestel op tijd!

Het krullen en stijlen van je clip-in hair extensions

Krullen van hair extensions
Omdat Zascha Hair Extensions zijn gemaakt van 100% echt human hair, kan je ze net zo behandelen als je eigen haar. Je kan ze dus wassen (liefst niet te vaak), krullen, stijlen én zelfs donkerder verven. In deze blog delen we alle ins & outs over het stijlen en krullen van je clip-in extensions!

Stijlen van je clip-in extensions

Wanneer je je extensions voor het eerst hebt gewassen, zul je misschien even denken ‘hmm, dat ziet er anders uit’. Geen zorgen! Met een paar handige trucjes heb je je set weer zoals je van ons gewend bent. Doe voordat je gaat stijlen een paar druppels olie/heatprotector in je puntjes en laat ze natuurlijk drogen. Dit kan op een oude klerenhanger waar je de clipjes van kan verplaatsen of, bij voorkeur op een easiweft. Let op, gebruik niet te veel olie, dit verzwaart het haar, wat ervoor kan zorgen dat het lastig in model te brengen is.
Stijlen clip-in extensions
Zet je je stylingtool (krul óf stijltang) aan op max 180 graden Celsius. Hoe heter je stylingtool is, hoe meer het je haar beschadigd, hoe korter de levensduur is van je set, of erger nog je eigen haar! In de tijd dat de stylingtool warm wordt, breng je een hitte beschermende spray aan over de hele set. Zowel bij de aanzet als in de puntjes. Voor het beste resultaat kun je het beste resultaat 1 baan tegelijk onderhanden nemen. Je pakt een plukje van ongeveer 3 tot 5 cm, deze kam je nog goed door. Bij de aanzet zet je de stijltang in, en langzaam maar in één vloeiende beweging laat je de tang naar beneden glijden. Dit herhaal je als het nodig is, en tot je hele set mooi stijl is. Vervolgens stijl je je eigen haar natuurlijk ook mee, om het zo mooi mogelijk af te sluiten en te laten blenden met je eigen haar. Resultaat: Zascha Hair extensions prachtige glanzende en gezonde lokken!
krultang clip in extensions

Krullen van je clip-in extensions

Hoe krijg je nou dé perfecte krul die er lang in blijft zitten én niet zijn veerkracht verliest? Wij leggen het je uit! De eerste 3 stappen hebben we al verklapt hierboven. Alleen stap 4 gaat net een stukje anders. Waar je bij het stijlen de set nog in je eigen haar kon laten zitten, raad ik je voor een volle bos krullen echt aan om eerst te krullen, en dan pas de set in te zetten. Zo voorkom je dat er steile plukken tussen je krullenbos zitten. Gaat je voorkeur uit naar beachwaves, dus een wat lossere krul? Dan kan je de extensions wel mee krullen met je eigen haar! Zorg eerst dat je eigen haar goed ‘’geprept’’ is. Dit betekent dat je versteviging in je haar hebt aangebracht, dit hebt geföhnd om de versteviging in je haar ‘’vast te zetten’’ en om te zorgen dat je haar goed droog is.Als de versteviging helemaal droog is kun je je eigen haar gaan krullen.
Pak een plukje naar wens (hoe dikker de pluk hoe grover de krul & hoe makkelijker hij uitzakt) Kam deze goed uit, en zorg dat hij netjes glad om de krultang heen komt. Mijn persoonlijke voorkeur is om bij de aanzet te beginnen, en dan de rest van het haar om de tang heen ‘’te rollen’’. Heb je een super handige krultang waar je de pluk vast in kan zetten doormiddel van een klepje? Dan raad ik aan om vanaf de puntjes te beginnen, en dán naar boven ‘’te rollen’’. Wacht 5 á 10 seconden voor je de krul van de tang afhaalt. Vang de krul op in je hand, tot je een soort rozetje krijgt, en zet vervolgens elke krul vast met een clipje of schuifje op je hoofd, om deze opgerold af te laten koelen.
Krullen van hair extensions
Zo, een goed begin in het halve werk. Nu je eigen haar lekker aan het afkoelen is kun je beginnen met je Zascha set! Het beste is de clip-in extensions te krullen wanneer ze aan de Easiweft hangen, maar wanneer je deze niet hebt is een kleerhanger met verschuifbare clips ook een mogelijkheid. Je pakt een plukje van ongeveer 3 tot 4 cm, deze kam je nog goed door. Je begint bij de aanzet van de set, je draait rest van de baan om de krultang heen. Deze laat je 5 a 10 seconden zitten, afhankelijk van de dikte van de baan.
Krul extensions
Krul extensions
Dan schuif je de krul van de krultang af, deze laat je als een soort rozetje in je hand liggen. Vervolgens zet je deze vast met een schuifje of clip. De krul kan nu afkoelen zonder gelijk uit te zakken (net als op je eigen hoofd!). Herhaal dit bij alle banen. Als alle banen en krulrozetjes goed zijn afgekoeld haal je voorzichtig het clipje of het speldje eraf of eruit. (het makkelijkst is om eerst te beginnen bij je eigen haar, dan heeft de set nog iets langer de tijd om af te koelen). En daar heb je een perfecte krul, met veerkracht die lang blijft zitten! Als je alle speldjes ook uit je set hebt gehaald, kan je voorzichtig je set in gaan zetten. Dat kan op je eigen manier, maar dit kan ook op de Zascha manier (zie deze blog). Ik hoor je denken, en de lak dan? Dit kan je zeker gebruiken! Maar pas wel een klein beetje op met lak, dit is een ‘’natte’’ substantie en kan er voorzorgen dat de krul snel uitzakt omdat deze vochtig word. Wanneer je je haar sprayt, doe dit echt op 15 cm afstand van de baan, zo voorkom je ook harde stukken in de krul. Girl, je bent er klaar voor! Of het nou een dag zwoegen op kantoor is, of een nachtje clubben en/of kroegentochten met besties is, jij bent klaar om mensen verstijld te laten staan van je haar. Of moet ik zeggen verkrult;) De keus is bij deze aan jou!
Dit bericht is gepost in Looks. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *