Verzorging van clip-in extensions

Het is erg belangrijk om goed voor je hair extensions te zorgen, want je wilt natuurlijk wel dat ze zo lang mogelijk mee gaan! Maar hoe kun je dat nou het beste doen? Wij geven je tips over de verzorging van je clip in extensions!

Wassen van je clip in extensions

Je hoeft je extensions niet zo vaak te wassen als je eigen haar, maar je set heeft zeker wel wat liefdevolle aandacht nodig! Behandel het daarom met (veel!) zorg zodat je zolang mogelijk van je extensions kan genieten. Het haar is van oorsprong donker gekleurd en heeft daarom al een intensieve verfbewerking gehad, vooral de lichtere kleuren. Een goede verzorging van je clip in extensions is daarom erg belangrijk,

Wanneer je de set wast kun je het beste een milde shampoo gebruiken. Neem de strook vast bij de clips en laat wat lauwwarm water over de haren stromen. Breng een kleine hoeveelheid shampoo aan en masseer dit vanaf de clips naar beneden in. Spoel de shampoo uit en knijp het water eruit: niet wringen!

Gebruik na het wassen altijd een haarmasker of conditioner om het haar te voeden en zacht en klitvrij te houden. Wanneer je extensions niet erg vettig zijn kun je er zelfs beter voor kiezen de stap met de shampoo over te slaan. Je hoeft de set dan alleen uit te spoelen met wat lauwwarm water en de haren te verwennen met een conditioner of haarmasker. Laat dit lekker lang intrekken (10 min) zodat de haren zich goed kunnen voeden!

Hier geldt: take your time! Laat de fohn in de kast en laat je extensions op een natuurlijke manier drogen, bijvoorbeeld door ze uit te hangen of over een handdoek te leggen. Heb je toch wat weinig tijd? Je kan het droogproces iets versnellen door de haren over een handdoek op de verwarming te leggen, maar pas op dat de verwarming niet te heet staat!

Als je set droog is, komt er meestal een natuurlijk slag in het haar. Je kan de set met een stijltang weer mooi steil krijgen. Bovendien sluiten de haarschubben zich door de stijltang waardoor het weer m ooi zacht en glanzend wordt. Het is wel belangrijk om een goede heatprotector te gebruiken (bijv. de Keune Thermal Protector), dit beschermt je extensions tegen de hitte van de stijltang.